Dubbel
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Lisa
03 November 2011 | Verenigd Koninkrijk, Liverpool
Daarnaast ben ik hier natuurlijk een student. Maar als ik de toilet in onze badkamer (die door 8 personen word gebruikt) sta te schrobben voel ik me toch ook een huisvrouwtje. In Nederland woon ik nog veilig bij mijn ouders. Nu kookte ik best vaak alleen voor mezelf en ik draaide ook wel eens een wasje, maar nu ik echt op mezelf woon is het toch wel even anders. Ik vergeet het wel eens, maar ik ben inmiddels al 21 en het is dus ook niet zo gek dat ik voor mezelf ga zorgen. Maar in het begin was het toch wel even wennen om zelf mijn huur te betalen, boodschappen te doen, koken, wasjes draaien (vaak zijn het handwasjes) schoonmaken en dan nog die verdomde afwas. Dit was voor mij al een baan opzich en dan daarnaast ook nog studeren.
In het begin leek het alsof mijn vakken best praktisch waren, maar inmiddeld ben ik erachter dat mijn radiovak het enige praktische vak is en dat de rest toch echt bikkelen word. Ik volg 2 marketingvakken en op de UvA heb ik nog nooit iets met marketing gedaan, dus dit is best pittig. Daarnaast is het dubbel zo lastig omdat alles in het Engels is. Ik wou dat ik kon zeggen dat ik al in het Engels denk, maar helaas is dat nog niet zo. Engels verstaan en lezen gaat prima (dat was ik al gewend op de UvA), maar spreken en schrijven is soms nog een probleem.
Zoals ik al zei het leven is hier een beetje dubbel. Aan de ene kant lijkt het net een grote vakantie! Ik maak veel leuke tripjes, ga veel uit, we doen enorm veel leuke dingen. Maar aan de andere kant ben ik er nu achter dat ik over 6 weken toch echt 30 studiepunten moet hebben binnen gehaald. Daarnaast probeer ik heel gezond te leven. Ik kook veel met verse groenten en heb tot nu toe nog maar 1 keer een kante klaar maaltijd gehaald (dat was de eerste dag), ik loop 3 keer per week hard en ga soms naar de sportschool. Daarnaast kan ik alle lekkere taartjes, snoepjes en koekjes ook niet weerstaan. Dus eigenlijk zou ik hier dubbel zo hard moeten sporten.
Inmiddels ben ik Liverpool echt een hele leuke stad gaan vinden. Ik vind Engeland heel erg leuk. Al die gezellige straatjes, winkeltjes en zelfs de pubs zijn leuk. Ik houd van de muzikale sfeer in Liverpool, van de aardige mensen, van het mooie park hier om de hoek en van de zon (want die schijnt hier aardig vaak). Aan de andere kant als ik foto's en filmpjes zie van Amsterdam verlang ik enorm naar Amsterdam en zou ik willen dat ik even een rondje kon lopen over de grachten. Ik voel me hier heel erg thuis. Ik wou dat ik zo'n kamer als hier in Amsterdam kon vinden. Aan de andere kant soms word ik ook gek van de vieze keuken, van mijn krakkemikkige bed en verlang ik enorm naar mijn eigen bedje en onze schone badkamer.
Af en toe vind ik het heel erg jammer dat ik hier niet een halfjaar blijf, er zijn nog zoveel dingen die ik wil doen en ik vind het jammer dat ik straks al weer afscheid moet nemen van iedereen. Aan de andere kant mis ik mijn vrienden en familie in Nederland ook en kan ik me verheugen om leuke dingen met hun te doen.
Een ding weet ik zeker, de tijd gaat hier dubbel zo snel en ik vind mijn exchange nu al dubbel zo leuk dan dat ik ooit had verwacht. Nu nog even 4 essays, 2 radioshows, 1 portfolio en 7 features uit mijn mouw schudden.
03 November 2011 - 18:07
Yvonne:
fijn om te lezen dat het dubbel zo fijn is dan als je had verwacht. zijn de pepernoten al geariveerd of komen ze als taai-taai aan.
nog geen tijd gehad voor p.s. i love you wel voor de heineken ontvoering. xxxx
03 November 2011 - 18:39
Mama:
Hai Lies. Ja de tijd gaat snel. Het is ook allemaal dubbel. Tijd tekort, om alles te doen.Alles willen mee maken, thuis niks willen missen. Het is een dubbel gevoel.
Maar zolang jij niet met een dubbele tong gaat praten, komen al je studiepunten dubbel en dwars voor elkaar!
xxxxx -
03 November 2011 - 18:40
Elin:
Haha, heel herkenbaar allemaal! Maar zo lang we het dubbel zo leuk hebben als verwacht, is het prima - en dan is het straks toch ook fijn om weer naar huis te gaan in december, toch? :) -
03 November 2011 - 22:07
Lisa Vermeij:
Haha dubbel en dwars het is te hopen mam! Yvonne ik heb vandaag een briefje gehad dat ik een pakketje kan ophalen bij het postkantoor! Dus dat is het eerste wat ik morgenochtend ga doen! Hoe was de Heinekenontvoering? -
04 November 2011 - 07:39
Granny.:
Lieve schat weer genoten van je Dubbele schrijfsel. Tja Liesje ik kan het mij zo voorstellen.Maar nog even en je krijgt bezoek uit Nederland.En wat je Familie en vrienden betreft,die ga je straks in December weer 10x dubbel zien,bovendien jij verwaarloosd ons niet hoor,met je foto,s en verhalen.Dikke kussen XXX -
04 November 2011 - 08:24
Marieke:
Zo'n echt Lisa gevoel. Loyaal, trouw en altijd tijd proberen te vinden...Maar ook jouw dagen hebben maar 24 uur (alleen als ik je verhalen lees, denk ik weleens 48 :-)).
Deze ervaringen zijn meer waard dan welke studiepunten dan ook. En ook dat gaat allemaal wel goedkomen!
Einde van de maand komt thuis naar jou...ook weer heerlijk om naar uit te kijken. En je moeder kennende gaat ze pas weer naar huis als alles bij jou weer schoon en fris is...;-) Het ultieme 'thuisgevoel'!
Veel liefs, Marieke